Operation Mindfall

VIDEO
GALLERY
OVERVIEW

In tegenstelling tot wat jullie denken bij het horen van een escape room: dit spel speelt zich niet binnen af en je hoeft niet te ontsnappen uit een ruimte. Hier ga je voor het echte veldwerk. Gewapend met een iPad en gadgets waar zelf James Bond jaloers op is, gaan jullie op missie. Verwacht jullie alvast aan een wandeling van 2,5 kilometer rond de Donkvijver in Oudenaarde. Tijdens deze wandeling krijgen jullie tal van opdrachten die jullie tot een goed eind moeten brengen.

Voor jullie missie krijgen jullie maximum 2,5u. Competitieve teams kunnen natuurlijk voor een goede tijd gaan.

In dit spel betalen jullie niet per persoon, maar per team. Jullie kiezen zelf hoe groot het team is, het is aangeraden jullie team te beperken tot 6 personen.
Ben je met meer en speel je graag tegen elkaar, dan reserveer je best een extra slot.

Belangrijk: Er is 1 raadsel waarbij een smartphone met mobiel internet noodzakelijk is, breng zeker jouw smartphone mee. Indien je er geen hebt, kan je dit raadsel overslaan. Maar dan verdien je geen punten voor dit raadsel.

Boek hier

 

Jullie missie:

In de jaren vijftig starte een geheim onderzoeksprogramma van het Amerikaanse leger, genaamd MG-Ultra, met als doel totale controle over de menselijke geest te verkrijgen. In de jaren 70 lekte informatie over dit programma uit en moest het onder druk worden gesloten.

Achter de schermen werd het programma echter voortgezet, verstopt achter een bedrijf genaamd Spider Technologies. Het doel: de ontwikkeling van het krachtigste wapen dat de wereld ooit gezien had.

Wij zijn W.I.S.E. een onafhankelijk opererende, internationale veiligheidsdienst actief onder de grootst mogelijke discretie en geheimhouding.

Een paar dagen geleden ontvingen wij geheime documenten van dokter Hans Bergmann, een voormalig onderzoeker van project MG-Ultra. Volgens deze documenten is Spidertech erin geslaagd een zeer krachtig virus te ontwikkelen dat zich in de menselijke hersenen nestelt. Dit virus is in de wereldwijde grondwatervoorziening gestopt en heeft nu al ongeveer 20 procent van de wereldbevolking geïnfecteerd. Het virus is momenteel nog in slaapmodus, maar kan ieder moment geactiveerd worden door een speciaal audiosignaal dat door mobiele telefoons zal worden uitgezonden. De menselijke mogelijkheid tot zelfbeslissing wordt aangepast door het virus. Politieke voorkeuren, koopgedrag, wie aan te vallen, … Praktisch elke beslissing kan worden beïnvloed. In de komende uren zal Spidertech het signaal activeren en zal hun aanval op de wereld beginnen. In een ultieme poging hen te stoppen zijn wij Operation Mindfall gestart en na zorgvuldige selectie hebben we in jullie de beste geheime agenten gevonden. Dit is jullie missie: volg de aanwijzingen van dokter Bergmann en vind het geheime ondergrondse gebouw. Hack je een weg naar binnen in de hoofdserver en stopt de activatie van het virus.

Wij denken dat dokter Bergmann verscheidene documenten heeft verstopt in de stad. Deze documenten zijn beveiligd met codes en zullen jullie uiteindelijk naar de locatie van de geheime server leiden. Een action pack met gadgets kan jullie helpen in jullie opdracht. Daarnaast zullen jullie begeleid worden door een ervaren supervisor, die jullie kan helpen met je missie. Wees voorzichtig en vertrouw niemand.

Deze activiteit valt perfect te combineren met een activiteit uit het adventure park of het cablepark.

DIFFICULTY

Gemengd

DURATION

2 tot 3 uur